Ochtendwandeling

Stillekes doe ik mijn wandelkleding en -schoenen aan. Niet teveel lawaai maken want dan heeft Blixum al direct in de gaten dat ik ga wandelen. Uit zijn zicht blijven. Hij zal iedereen wakker maken met zijn enthousiasme.

Het is zondagochtend en buiten is het lekker zacht. 11 graden en droog. Een goed moment voor een boswandeling in de prachtige natuur van onze B&B Nummer5 in de Bolderbergse bossen.

Natuurlijk heeft Blixum me al lang gehoord. Snel naar buiten, halsband om en riem pakken, klaar voor vertrek. Poort uit, rechtsaf, straat uit en oversteken. Binnen 5 minuten wandelen we midden in de bossen. Wat een rust op de vroege morgen. Zalig, even het hoofd opnieuw leeg maken en de accu weer wat opladen. Lekker buiten samen met mijn grote trouwe vriend, maar die heeft weinig oog voor mij. Druk met het onderzoeken van al die heerlijke geursporen overal op ons pad. Snel de geur “overspoelen” met die van hem en verder.

Het is nog rustig in het bos. De eerste zonnestralen dringen door de bomen. Af en toe komen we een andere vroege vogel tegen. Het bospad vrij om Blixum lekker te laten rennen. Je kunt zien dat hij echt aan het genieten is. Ik blijf me verbazen hoeveel “vocht” hij in zijn hondenlijf heeft om al die sporen van andere honden te markeren. In de loop van onze wandeling wordt dat wel minder, maar elke andere 4-voetige voorbijganger zal weten dat hij hier is geweest.

boswandeling op een herfstochtend in de omgeving van BenB Nummer5

Prachtig de natuur op deze vroege morgen in de herfst. Mooie kleuren in de bomen en op de grond steken de paddestoelen af tegen het groene mos.  We lopen richting de “kapel van altijd durende bijstand” . Oppassen voor fietsers op de route naar de kapel. Nog vroeg, weinig beweging op straat dus kunnen we ongestoord naar de kapel wandelen. Daar aangekomen gaan we even zitten. Wat een rust en wat een genot om de vrolijke vogeltjes te horen. Echt heerlijk na zo’n drukke week. 

Binnen laten we een kaarsje branden voor de familie en we gaan terug naar huis. Niet via dezelfde route maar nu langs de andere kant terug via de brede bospaden. Alleen voor wandelaars. Geen omkijken naar mogelijke fietsers. Wel andere honden. Blixum is erg op zijn hoede als hij andere honden ziet, maar hij luistert goed. Even later kijkt hij me verschrikt aan. Wat was dat? Al snuffelend gaat hij richting een grote eik. Een eekhoorntje steekt plots over en klimt een hoge boom in. Vlak voor zijn neus. Grappig zijn reactie. Zo’n grote hond en dan schrikken van een klein, snel beestje in het bos.

Rustig wandelen we door het bos naar huis. Thuis is er al wat meer leven in de brouwerij. Vers water voor Blixum, zelf wat eten en genieten van een mooie zondag. Een echte aanrader deze boswandeling! 

Hans

1 gedachte over “Ochtendwandeling”

  1. Pingback: Wandeling naar de Kluis in Bolderberg - Bed and Breakfast Nummer5

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven