Sneeuwpret

Sneeuwpret voor Blixum

Het is vroeg in de morgen als de eerste zonnestralen doorbreken. Nu zien we dat zelf maar mochten we iets langer in ons bed blijven liggen dan zorgt onze trouwe viervoeter Blixum er wel voor dat dit niet aan ons voorbij gaat. Zon betekent piepen dat hij buiten wil. Samen met een van ons. Als het regent of mistig is, is de kans groter dat we iets langer kunnen blijven liggen op een vrije dag. Niet vandaag op deze zonnige zaterdagochtend.

Frank de weerman had het voorspeld. Sneeuw in de provincie Limburg. Is deze keer uitgekomen. Gisteren heeft het de hele dag gesneeuwd en vanmorgen worden we wakker in een met sneeuw bedekte omgeving. Prachtig mooi om te zien. Een reden om binnen te blijven als je op krukken loopt. Normaal gesproken gaan we toch buiten om de toegang naar de B&B vrij te maken van sneeuw. Vandaag hoeft dat niet want de B&B is deze maand gesloten.

Blixum heeft daar geen boodschap aan. Het zonnetje schijnt en het ziet er mooi wit uit buiten. Kom naar buiten lijkt hij ons te zeggen. Tussen zijn gepiep door. Goed aankleden, muts op, handschoenen aan en stevige schoenen aan. Oppassen voor de gladheid. Goed focussen op de ondergrond. We zijn er klaar voor. Blixum ook.

Hij geniet van het moment dat hij de sneeuw onder zijn poten voelt. Springen, beetje glijden en sneeuw happen. Wat een feest. Hij let wel goed op dat ik niet snel terug naar binnen ga, de warmte in. Kom baasje! We gaan verder de tuin in en dan ziet hij plots zijn blauwe speeltje. Zijn rugbybal, zijn kerstcadeau van de dochter. Hij neemt een aanloop en springt met zijn voorpoten recht op die bal. Die is van zichzelf al glad maar zeker nu in de sneeuw. Verwarrend kijkt hij rond en onder zich. Waar is dat ding? Gevonden. En hij speelt vrolijk verder. Een genot om te zien hoe hij geniet van de sneeuw. Meer dan ik. Koude voeten al vrij snel. Na nog wat happen (Blixum, niet ik) in de sneeuw zoeken we de warmte weer op.

Blij kijkt hij me aan als we binnen zijn. Straks weer baasje? Lijkt hij te zeggen. Natuurlijk Blixum, straks weer.

Scroll naar boven