Fietsroute naar Bokrijk

Fietsroute naar Bokrijk – fietsen door het water – vanaf  Bed and Breakfast Nummer5.

Afgelopen weekend was het heerlijk zonnig en zacht weer. Ideaal voor een fietstocht door de prachtige natuur in de omgeving van onze B&B Nummer5 in Bolderberg.

We hebben gasten uit Vlaanderen. Beiden zeer sportief en ’s ochtends bij het ontbijt hebben ze de (professionele) wielerkleding al aan. Gisteren hebben ze een route uitgestippeld naar “Fietsen door het water” in Bokrijk. Ze vertrekken vanuit onze B&B en na een bezoek aan Bokrijk zullen ze hier ook “finishen”. Omdat ik benieuwd ben naar hun fietsen ga ik kijken als ze die uitladen uit hun auto. Twee echt schitterende koersfietsen in een moderne strakke kleur. Niet onbelangrijk, licht van gewicht, carbon.

Even nog de banden oppompen met voldoende bar en ze zijn vertrokken. 

fietsen door het water in Genk in de buurt van BenB Nummer5 in Zolder
©STAD GENK

Na een aantal uren zijn ze terug. Normaal hebben we een stevig tempo, maar de omgeving hier is zo mooi dat we wat rustiger aan hebben gedaan. Wat is het hier mooi in de regio rondom jullie B&B. Werkelijk schitterend. En ook belangrijk, goede fietspaden op deze route. Terwijl de gasten met een drankje genieten  van het middagzonnetje op ons terras vraag ik hoeveel kilometer ze gefietst hebben. Bijna 50 kilometer. Wow.

Naast een wandelroute van 5 kilometer kunnen we onze gasten nu ook een fietsroute van 50 kilometer aanbieden. En dat vanuit B&B Nummer5. 

Het GPX-bestand van de fietsroute hebben we  gekregen van deze sportieve gasten en mogen we ook aan andere gasten aanbieden. Top.

Scroll naar boven