Wandelen/Fietsen door het water in Bokrijk

Een paar weken geleden hebben we een bezoek gebracht aan domein Bokrijk. Een mooie dag om te wandelen naar “Fietsen door het water“.

Op de parkeerplaats geeft een vriendelijke medewerker ons een advies voor de te volgen wandelroute. Mooie route maar toch wel enkele kilometers wandelen. Een extra uitdaging die we graag oppakken als niet geoefende wandelaars.

Onderweg zijn we wel extra voorzichtig. Een prachtige wandelroute door de bossen maar veel bezoekers met elektrische fietsen. Geen idee hoe snel zo’n fiets kan maar ze komen ons toch met een behoorlijke snelheid tegemoet of “razen” ons voorbij. Misschien een idee voor Bokrijk om een maximum snelheid in te voeren ook voor fietsers?

Op het moment dat we bij “Fietsen door het water” komen schijnt de zon prachtig over de vijver. Jammer genoeg staan we aan de verkeerde kant, eenrichtingsverkeer… Als we extra 650 meter lopen mogen we wel door het water, maar we besluiten aan deze kant rustig op een bankje van deze prachtige omgeving te genieten. Dit terwijl de eerste druppeltjes naar beneden vallen. Lokaal buitje denken we nog … waait wel over.

eenrichtingsverkeer bij fietsen door het water in bokrijk in de omgeving van BenB Nummer5 in Zolder

De lucht wordt wat grijzer en we beginnen wat sneller dan gepland aan de terugweg. Even schuilen  onder de bomen want de regen valt toch iets feller naar beneden. Het regent nu te hard en de bomen geven geen bescherming meer tegen de aanhoudende regen. We lopen naar de auto. Nat worden doen we toch. De weergoden zijn ons niet goedgezind en gaan steeds feller te keer. Het lijkt wel of ze alles uit de kast halen om ons te doen ervaren wat het betekent om “te wandelen door het water”.  Hier zijn ze duidelijk in geslaagd. Kletsnat komen we aan bij de auto. Snel instappen en de verwarming aan om wat op te drogen. Thuis lekker douchen en droge kleren aan. Buiten is het inmiddels droog…

Scroll naar boven