Wandeling naar de Kluis in Bolderberg

Een koude dag met af en toe wat zon. Goed aangekleed gaan we op stap. Onze oude, trouwe reus Blixum is al best op leeftijd maar hij doet het nog goed. Hij reageert telkens heel blij als we met hem gaan wandelen. Vandaag gaan we een stukje verder. Een wandeling naar de kluis in Bolderberg.

Het eerste stuk van de wandeling gaat door de bloemenwijk richting het centrum van Bolderberg. De poort uit naar links, naar rechts, einde van de weg weer links en dan de eerste weg rechts. Voorlopig rechtdoor. Bij de sporthal gaan we links en de eerste straat naar rechts langs de basisschool van Bolderberg. Veel bekijks van de kinderen voor onze grote viervoeter.

Direct voorbij de school zijn we in de bossen. Minder zon, maar ook wat vaker uit de koude wind. Beetje doorstappen dan merken we weinig van de kou. Gezond die frisse lucht. Jammer dat we onze vriend aangelijnd moeten houden maar is wel beter zo. We zijn niet de enige wandelaars (met hond). Onderweg staan op meerdere plaatsen bankjes. Als we dat willen kunnen we even bijkomen.

De weg naar de kluis gaat nu iets omhoog. Het bos lijkt ruimer dan vorige keer. Dit wordt goed onderhouden. Mooie bossen ook in deze periode en lekker om te wandelen op deze brede zandpaden.

wandelen naar de kluis in Bolderberg

Na iets meer dan een half uurtje komen we aan op de top van de “bolderberg”. De kluis zien we voor ons. Om beurten gaan we naar binnen bij het kapelletje. Een kort moment van rust en een kaarsje aansteken voor familie en vrienden.

We gaan op het bankje zitten en genieten van het uitzicht over de vijvers richting het kasteel van Terlaemen. Schitterend. Niet te lang stilzitten. Beetje te koud. Opstaan en verder. Nu richting huis.

In het bos nemen we een andere route terug en komen weer bij de basisschool uit. Blixum herkent de route, wil linksaf maar we gaan rechts richting de kerk nu. Bij het rond punt in het dorp genieten we van een warme chocolademelk met slagroom bij Taverne Sint Job op het buitenterras. Dat doet een mens toch wel goed.

Na ruim 1,5 uur zijn we weer thuis bij Bed and Breakfast Nummer5 aan de Chrisantenlaan 5. Een route van 5 kilometer.

…….

In de buurt van Bed and Breakfast Nummer5 zijn verschillende mooie wandelroutes. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van routezoeker. Routes van enkele of meer kilometers om de omgeving goed te verkennen.

Scroll naar boven