Liefmans on the rocks

Droom of werkelijkheid

Buiten zijn ze aan het klussen. De toegang naar de inkom van Bed and Breakfast Nummer5 wordt vernieuwd. Vanochtend heb ik  lekker vers brood gebakken en heerlijke gebakjes uit Curaçao gemaakt. Nu tijd voor mijn pauze. Buiten is het best lekker weer, maar ik ga lekker in mijn eigen zetel zitten. Bij het raam. In de zon. Langzaam dompel ik weg ……

Op hetzelfde moment hoor ik buiten mensen praten en volop lachen. Even kijken wat er gebeurt. Klinkt gezellig daar. 

De klussers zitten gezellig op het terras van de B&B. Genietend van een zacht lentezonnetje na dat harde werk. “De klus is geklaard” hoor ik als ik mijn gezicht laat zien. “Kijk eens hoe mooi!”. De toegang naar de B&B was aan vervanging toe. De betonlaag brokkelde een beetje af. Nu zijn de terrastegels doorgetrokken en opgehoogd. Een geheel nu, wat een plaatje. Netjes mannen. Dat gaan we vieren. Een glimlach verschijnt op het gezicht van mijn vrouw.  Wat blijkt? Op tafel staan lekkere hapjes. Wat kaasblokjes, plakjes worst, toastjes, witte en blauwe druiven, olijven. Ook de paprika chips ontbreekt niet. Eerlijk gezegd valt mijn oog direct op dat mooie flesje en glas. Liefmans on the rocks. Een heerlijk fris fruitig bier. Niet alleen een lust voor het oog. Superlekker.

een lekker fris en fruitig bier bij B&B Nummer5 - Liefmans on the rocks

Natuurlijk doe ik mee met dit kleine feestje. Welverdiend mannen. Opnieuw een klus om trots op te zijn. Ik doe wat ijsklontjes (2/3) in mijn glas en schenk mijn Liefmans on the rocks voorzichtig in. Ruikt al heel lekker. Ik hef mijn glas en roep uit volle borst “proost mannen”. Enthousiast breng ik mijn glas aan mijn mond en net op het moment dat ik mijn eerste slok wil nemen hoor ik plotseling roepen. “Kom je buiten gezellig iets drinken? De klus is klaar en we gaan proosten op het prachtige vakwerk”.

Ik schrik wakker. Kijk een beetje verward om me heen en ga naar buiten. Daar drink ik samen met de klussers mijn heerlijke Liefmans on the rocks…..

Droom en werkelijkheid.

J.

Scroll naar boven