Bierfestival in Zolder

Enthousiaste bierliefhebbers kunnen op 18 en 19 maart hun hart ophalen tijdens het bierfestival in Zolder op het mijnterrein. Voor de 2e keer wordt “The Beer Experience” georganiseerd.

Als “hoofdact” op dit festival tonen meer dan 30 nationale en internationale brouwerijen samen meer dan 140 bieren uit hun assortiment. Uiteraard kun je deze ook proeven. Het draait echter niet alleen om het proeven van bieren. Neen, er is meer.

Verschillende restaurants doen mee met de foodpairings. Ze serveren een aantal overheerlijke gerechten in combinatie met geselecteerde bieren. Ook staan er op het terrein een aantal foodtrucks. Live optredens van artiesten en DJ’s zorgen voor extra sfeer op diverse plaatsen op het festivalterrein. Vergeet niet een van de  BeerTalks of opnames van live podcasts te bezoeken. Of de finale van de Brouwland Biercompetitie voor hobbybrouwers op zondag, gepresenteerd door Stijn Meuris.

Praktische informatie over het bierfestival:

Wanneer?
zaterdag 18 maart: van 14.00 uur tot 23.00 uur
zondag 19 maart: van 13.00 uur tot 20.00 uur.

Waar?
CC Muze & ZLDR Luchtfabriek
Marktplein
3550 Heusden – Zolder.

Bereikbaarheid
Het bierfestival is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (trein/bus). Er rijdt zelfs op zaterdag een speciale bus voor The Beer Experience in Zolder over heel Vlaanderen. Wie met de auto komt heeft voldoende plaats om te parkeren bij het festival terrein.

Alle informatie bij elkaar
Wil je meer informatie over de prijzen voor de inkom van het festival of voor de foodpairings of het programma voor deze twee dagen? Neem een kijkje op de website van The Beer Experience. Hier staat ook meer informatie over de bereikbaarheid.

Toch liever overnachten in de buurt?
Mocht je het festival op beide dagen willen bezoeken en wil je overnachten in de omgeving van het festival terrein? Boek dan een verblijf bij Bed and Breakfast Nummer5 in Zolder. Van en naar het festival is een kwartiertje met de auto.

Scroll naar boven