Inchecken met een Ter Dolen Kriek

Het belooft opnieuw een mooie zonnige zondag te worden. Tropische temperaturen worden opnieuw voorspelt dus we doen vandaag rustig aan. We gaan op tijd van huis om naar ons verblijf voor de komende dagen te gaan. Even er lekker tussenuit naar de provincie Limburg. Naar Bolderberg om precies te zijn. Vlakbij het circuit van Zolder. De website toont prachtige foto’s en de recensies op de verschillende boekingsplatformen voor Bed and Breakfast Nummer5 zijn lovend. We zijn benieuwd.

Vanuit West-Vlaanderen is het een autorit van bijna 2 uur. Het is rustig op de weg in deze vakantieperiode. En het is warm. Veel vakantiegangers zoeken de zee op. Wij niet, wij gaan lekker fietsen en wandelen in de bosrijke omgeving van Bolderberg. Vanaf half 4 vanmiddag kunnen we inchecken. Tot die tijd gaan we onze eerste wandeling maken in Domein Bovy. Op de achtergrond horen we de motoren van de auto’s op het circuit. Het is het weekend van de 24 uur van Zolder.

Na onze mooie wandeling en een drankje op het domein vertrekken we richting de B&B. Enkele autominuten geeft de gps aan.

De poort staat open en we rijden langzaam binnen op de ruime oprit. De vriendelijke uitbater komt naar ons toe en toont ons waar we het beste kunnen parkeren, zodat de andere gasten ook nog een ruime parkeerplaats hebben. “Welkom in onze Bed and Breakfast Nummer5” klinkt het enthousiast. Het begin is goed. We voelen ons al echt welkom. We volgen naar de inkom van de B&B over het mooi verharde pad. Erg mooi en rustig is het hier. Toch heel anders dan bij ons (drukke) thuis. We gaan ons hier zeker vermaken.

We krijgen een korte rondleiding met uitleg, eerst in onze met airco gekoelde kamer en daarna richting het privégedeelte. Hier wordt ’s ochtends het ontbijt geserveerd, maar met warme dagen zoals nu kunnen we ook kiezen voor het ontbijt buiten op het terras. Onze keuze is snel gemaakt, want de komende dagen blijft het nog aangenaam warm. We worden uitgenodigd plaats te nemen in de huiskamer (aan de ontbijttafel) voor het inchecken zelf onder het genot van een drankje. Omdat het erg warm is kiezen we voor een fris drankje. Op advies van de uitbater neemt mijn partner een lokaal gebrouwen biertje. Hij is dol op kriek en valt met zijn neus in de boter. Een heerlijke kriek van kasteelbrouwerij Ter Dolen. Een 15 minuten van de B&B staat die brouwerij. Ik zie aan het gezicht van mijn partner dat hij echt geniet van dit bier. Zalig.

kasteelbrouwerij ter dolen in de buurt van B&B Nummer5

Samen met de uitbaters worden er nog enkele praktische onderwerpen doorgenomen. Tijdstip ontbijt mogen we zelf kiezen, bruin of wit brood, koffie/thee bij het ontbijt en of we een eitje willen voor het ontbijt de 1e ochtend. Ja, dat zal er wel ingaan. We krijgen meerdere keuzes en kiezen voor een roerei en spiegelei. Met gebakken spek, champignons en gegrilde tomaatjes. Het water loopt ons al in de mond. We blijven 3 nachten en de andere 2 ochtenden worden we verrast met het ontbijt.

Na een korte babbel en kennismaking (op afstand) met grote (heel grote) waakhond Blixum – een duitse dog – halen we onze koffers uit de auto en installeren ons in gastenkamer. Mijn partner kijkt nog even snel in de minibar en is gerustgesteld. Naast andere lekkere drankjes staat er kriek van Ter Dolen in. Genieten en relaxen. Dat gaan we de komende dagen doen. We hebben op de website van B&B Nummer5 al verschillende leuke tips gezien voor fiets- en wandeltochten en plaatsen die we kunnen gaan bezoeken. Toppie!.

JT uit W

Scroll naar boven