Japanse Tuin in Hasselt

Binnenkort weer open. Kom genieten van Hanami – het kersenbloesemseizoen 

De Japanse Tuin in Hasselt opende haar poorten officieel op 20 november 1992. Resultaat van het vriendschapsverdrag met de stad Itami uit 1985 met als voornaamste reden de band onderling te verstevigen met iets “blijvends” naast bijvoorbeeld de jaarlijkse studentenuitwisselingen. Dat dit perfect is gelukt is een understatement!

Ook de Japanse Tuin in Hasselt zet aan tot meditatie en bezinning, wat in Japan de opzet altijd is geweest van zo’n tuin. Ga lekker zitten op een van de bankjes in de tuin en luister op je gemak naar de watervallen, geniet van de koivissen, een heerlijke picknick in de tuin of wandel lekker rustig rond. Je zult je geen moment vervelen in deze tuin van 2,5 ha groot. Zeker niet omdat er ook nog eens elke maand wisselende evenementen georganiseerd worden.

Dit jaar opent de Japanse Tuin in Hasselt haar poorten op 1 april en start direct met een leuk evenement. Hanami – het kersenbloemseizoen. Een periode waar in Japan ieder jaar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Ook in de Japanse Tuin in Hasselt tellen ze af naar dit moment. Op dit moment staan er 225 kerselaars en als die in bloei staan? Super! Als de zon blijft schijnen zoals de laatste week staan ze zeker begin april volop in bloei.

In de tuin staan op verschillende plaatsen in de weekends eet- en drankstandjes zodat de gasten kunnen genieten van een heerlijke picknick tussen de kersenbloesems. Je eigen picknick meenemen is trouwens ook toegestaan.

Openingstijden Japanse Tuin van 1 april t/m 31 oktober 2022
di-zo 10-17uur, feestdagen 13-17uur
Gesloten op maandag

Meer informatie over andere evenementen in 2022 en de workshops in de tuin: website Japanse Tuin Hasselt

Scroll naar boven