Wijnkasteel Genoels – Elderen

Wijnkasteel Genoels – Elderen in Riemst

Op zoek naar een leuke uitstap tijdens je verblijf in Bed and Breakfast Nummer5? Wat denk je van een bezoek aan het grootste wijndomein in België: wijnkasteel Genoels – Elderen.

Binnen een half uurtje rijden van onze B&B ben je bij het wijnkasteel in Riemst. Een landgoed met 22 hectaren wijngaarden in het prachtige Limburgse land.

Oorspronkelijk begon de wijnbouw al in de tijd van de Romeinen in deze regio met een forse groei in de middeleeuwen. Daarna kwam de wijnbouw in verval. Na diverse mislukte pogingen de wijnbouw weer tot bloei te brengen komt de wijnbouw weer van de grond in het midden van de 20e eeuw. Ook in Belgisch Limburg in de deelgemeente van Riemst – Genoelselderen – komt de wijnbouw opnieuw tot leven. In 1991 is gestart met de aanplanting van 2.350 platen op 4500 m2. Hierna volgen meerdere uitbreidingen. De laatste grotere uitbreiding was in 2010: uitbreiding tot de huidige 22 ha met 95.000 planten.

In de wijngaarden worden 2 druivenrassen verbouwd: Chardonnay (18 ha) en Pinot Noir (4 ha). Ook is er een proeftuin met 20 verschillende variëteiten van druiven. Met deze rassen worden de wijnen Chardonnay wit, Chardonnay wit mousserend en Pinot Noir rose mousserend of rood gemaakt. Allemaal wijnen van excellente kwaliteit. Dit blijkt wel uit de verschillende prijzen die gewonnen zijn op belangrijke wijnwedstrijden in binnen- en buitenland. In totaal worden er jaarlijks gemiddeld 110.000 flessen wijn gemaakt op het wijnkasteel Genoels-Elderen.

Je kunt op het domein deelnemen aan rondleidingen. Samen met een deskundige en enthousiaste gids wandel je niet alleen door het park met de wijngaarden en de rozentuin. Je bezoekt ook de stokerij, de 13e eeuwse en de nieuwe wijnkelders en het druivenpershuis. Natuurlijk sluit de rondleiding af met het proven van de wijn in het wijnhuis. Zeer de moeite waard.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar het grootste wijndomein in België? Bezoek de website van Wijnkasteel Genoels – Elderen voor de prijzen en data voor een interessante rondleiding of neem telefonisch contact op.

Wijnkasteel Genoels – Elderen
Kasteelstraat 9
3770 Riemst
Telefoon +32 (0)12 39 13 49
Mail info@wijnkasteel.com

het wijnkasteel in genoels-elderen in riemst - op een half uurtje van B&B Nummer5 in Zolder
de wijngaarden bij wijnkasteel genoels-elderen in riemst - op een half uurtje van B&B Nummer5 in Zolder
de wijnvaten bij wijnkasteel genoels-elderen in riemst - op een half uurtje van B&B Nummer5 in Zolder
Scroll naar boven