Een feest om hier te verblijven

Het is nog vroeg in de ochtend. Een wazige blik op de wekker. Half 6. Buiten is het al licht zien we door ons dakraam in kamer Sinku. De eerste zonnestralen schijnen op ons bed.  Het is al aangenaam buiten en het dakraam staat iets open. De vogels in de buurt zijn ook al vroeg uit de veren en laten zich  horen. Wat een genot om zo wakker te worden. Vooral als je een drukke stad gewend bent. Zalig, maar ik draai me nog even om. Vandaag niet naar het werk. Lekker genieten van een paar dagen in Bed and Breakfast Nummer5.
 
Bij de gezellige en gastvrije ontvangst gisterenmiddag vroegen Iraima en Hans hoe laat wij willen ontbijten. Geen vaste tijd, vrije keuze is aan ons. Rekening houden met allergie? Speciale wensen? Neen, wij zijn “alleseters” en laten ons graag verrassen wat het ontbijt zal brengen. 
 
Tegen 8 uur staan we op, genieten van een heerlijke regendouche en om half 9 schuiven we aan aan de eettafel in de gezellige woonkamer van Iraima en Hans.
Een mooi gedekte tafel. Niet alleen de kamers van de B&B zijn stijlvol ingericht, ook van de woonkamer en de tafelaankleding straalt het gevoel voor design. Twee zeer vriendelijke mensen wensen ons een goedemorgen en informeren direct of we lekker hebben geslapen. Ja, echt heerlijk, maar dat kan bijna niet anders in zulke heerlijke bedden.
 
Een vers kopje koffie en 2 soorten vers geperst fruitsap staan binnen een mum van tijd op tafel. We beginnen het ontbijt met een lekkere starter, een mooi glas met een laag vanille vla, daarna vruchtensaus, een laagje yoghurt. Afgewerkt met vers fruit. In Nederland noemen we dit “vlaflip” vertelt Hans. Wow, wat een begin. “Willen jullie ei bij het ontbijt?” Een spiegelei, een roerei, een omelet of misschien een gekookt eitje” We kiezen beiden voor een roerei en we zijn getuige van de verse bereiding in de open keuken. Tot onze verrassing wordt dit in kleine pannetjes aan tafel geserveerd. Roerei met spek, champignons en licht gebakken tomaatjes. Je zou dit alleen al kiezen voor de wijze van presenteren. Eigenlijk zonde om op te eten. Vers brood erbij en smullen maar. Eerlijk gezegd zitten we best al een beetje vol, maar we hebben nog wat ruimte voor een croissantje met jam en een sneetje krentenbrood. Als afsluiter nemen we nog een vers chocobroodje. Wat een gevarieerd ontbijt en wat een service. 
Onder het genot van nog een kopje koffie kletsen we gezellig bij met Iraima en Hans en op hun advies kiezen we vandaag voor een fietstocht naar Bokrijk. Fietsen door het water. Dat gaan we vandaag op deze mooie dag doen….
 
Onze fietsen staan veilig buiten in een fietsenrek. Accu’s zijn opgeladen en we vertrekken vanuit Bed and Breakfast Nummer5 richting Bokrijk. Een route langs rustige wegen en op veilige fietspaden. Onderweg zijn de bordjes met de knooppunten goed te zien en zonder problemen komen we aan in Bokrijk. Prachtige bossen. Wel een beetje druk op de route naar “Fietsen door het water” maar dat is ook logisch met dit mooie weer. 
Het stukje (ongeveer 400 meter) fietsen door het water doen we 2 keer. Daarna via een mooie toeristische route terug richting Bolderberg.  Onderweg genieten we nog van een drankje en een lekker Limburgs gebakje. Lunch hebben we overgeslagen na het heerlijke ontbijt vanochtend. 
 
In Bed and Breakfast Nummer5 aangekomen nemen we een verfrissende douche. In de bevestigingsmail van onze reservering een maand geleden stond informatie over mogelijkheden voor een diner in Bolderberg. Handige tips. Wij kiezen voor een meergangen menu bij La Passione. Recensies zijn uitstekend en ook Iraima en Hans vertellen ons dat je daar lekker kunt eten in een sfeervolle omgeving. Daar is dus niets van gelogen. Een heerlijk meergangenmenu van de chef. Goed advies voor een passende wijn en ook hier een vriendelijke bediening. De grootste verrassing is echter dat Hans ons met de auto naar het restaurant brengt en na het diner zijn we door de eigenaresse van La Passione thuis afgezet. Super service! 
 
Moe maar voldaan komen we terug in Bed and Breakfast Nummer5. Nog even nieuws kijken op de digitale TV in onze kamer. Het einde van het nieuws halen we niet. We vallen lekker in slaap na een heerlijke ontspannen en sportieve dag. Benieuwd wat we morgen als ontbijt krijgen, het is elke dag anders is ons verteld vanochtend. Slaap wel ….
 
JM
Scroll naar boven