Te doen- C-mine in Genk

Op een kwartiertje autorijden van BenB Nummer5

C-mine is een hybride, creatieve site op de grondvesten van de steenkoolmijn van Winterslag in Genk.

Het industriële mijnerfgoed werd met zorg gerenoveerd en staat in een boeiende relatie tot de hedendaagse architecturale gebouwen en elementen. Studenten, artiesten, ondernemers en bezoekers kruisen er elke dag het pad. De basis van het artistieke kapitaal ligt bij de hogeschool, waar de fotografen en productontwerpers van morgen worden opgeleid.

Op de site huist ook een ‘incubator’ voor jonge bedrijven in de creatieve sector. De ‘artist in residence’ is Piet Stockmans, de porseleinkunstenaar stuurt vanuit zijn atelier in het magazijngebouw verfijnde ontwerpen de wijde wereld in.

De verbinding tussen alle elementen is het energiegebouw, dat je welkom heet vanachter de statige schachtbokken en de imposante kunstinstallatie ‘Labyrint’ op het plein. Met een jaarrond programma van kwalitatieve tentoonstellingen, projecten en presentaties is C-mine een publiekslieveling.

Tips voor bezoekers: C-mine expeditie met audioguides en kinderspel / Studio Pieters Stockmans / Vennestraat, Straat van de Zintuigen / tijdelijke tentoonstellingen

Alle info via www.c-mine.be

www.visitgenk.be voor alle toeristische informatie over Genk

bezoek C-mine Genk in de directe omgeving van B&B Nummer5
copyright © Koen Vanmechelen
Scroll naar boven